Menu
Menu
Blog
Joost (3 vwo): Met een Cambridge certificaat heb ik een groot voordeel in de toekomst!

Cambridge Engels, wat is dat eigenlijk? Wat heb je eraan en hoe werkt het? Wij zochten het voor je uit!

We vroegen twee leerlingen uit vwo 3 om te vertellen over Cambridge Engels op De Waerdenborch.

Joost Kamphuis is een van de vwo 3 leerlingen die Cambridge Engels volgt en we vroegen hem: Wat is Cambridge voor jou?

Joost: “Het is een methode die we gebruiken voor Engels en het is een universiteit in Engeland haha! Maar zonder gekheid, Engels is een universele taal. je kunt daardoor met heel veel mensen communiceren. Cambridge is nog een stapje hoger dan het “normale” Engels. Vooral het spreken en schrijven zijn op een hoog niveau. In de 1e en 2e klas heb je Engels met daarbij Cambridge als onderdeel naast het normale programma. We worden daarin echt uitgedaagd, dus dat was wel even wennen. Nu in de 3e klas hebben we 3 uur Engels in de week en een uur Cambridge examentraining."

Waarom is naast Engels vooral Cambridge belangrijk voor jou?
“Het is internationaal geaccrediteerd, sommige vervolgopleidingen gebruiken dit als vereiste. Mijn droom is om de luchtvaart in te gaan. Met een Cambridge certificaat heb ik echt een groot voordeel in de toekomst, vooral in een internationale (werk-)omgeving!”

Milena Askamp is een klasgenoot van Joost en onderschrijft het belang van Cambridge voor haar persoonlijke doelen in de toekomst.
"Het is een hoog niveau van Engels. Bij de psychologie studie die ik wil gaan doen kun je ook vakken in het Engels gaan volgen. Ik wil in de toekomst ook graag een internationale studie gaan doen. Dan heb ik een grote voorsprong op het gebied van Engels."

Mr. Van Mierlo (Docent Cambridge op De Waerdenborch) vult aan: “Je leert essays, reports, articles, reviews, etc. te schrijven. Het is dus meer een wetenschappelijke inslag. Dit is echt een stap verder dan ons normale Engels programma hier op de Waerdenborch. Het uiteindelijke Cambridge examen wordt bij ons op school afgenomen door externen. Het duurt de hele dag en heeft 5 onderdelen. Het is uniek dat de afgevaardigden van Cambridge hier komen om het examen af te nemen, daar zijn we trots op!”

Blog, media & actueel

Deel dit bericht op jouw social media

Terug naar het overzicht

Overige berichten

Blog
Kiezen in coronatijd: zo laat De Waerdenborch op afstand zien wie ze zijn

Scholengemeenschap De Waerdenborch past zich aan in deze coronatijden en zoekt tegelijkertijd naar creatieve oplossingen om leerlingen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met hun school.

Lees verder
Blog
Eerste lichting leerlingen Waerdenborch ontvangt Cambridge First Certificate English

Het afgelopen schooljaar deed de állereerste lichting leerlingen van De Waerdenborch het internationaal erkende examen Cambridge English. Maar liefst 14 leerlingen (3 en 4 vwo) volgden – naast de reguliere Engelse lessen - extra onderwijs om hun Engelse taal naar een excellent niveau te tillen. Een ‘whopping’ 100% slaagde ‘with flying colours’! Op vrijdag 17 september kregen de geslaagden tijdens een feestelijke bijeenkomst hun welverdiende ’certificate’ uitgereikt.

Lees verder