Menu
Menu
Nieuws
Nieuws - 23 juni 2021 Sterk Techniek Onderwijs: Techniek Carrousel uitgebreid Sterk Techniek Onderwijs: Techniek Carrousel uitgebreid

De vijfde editie van de Techniek Carrousel (TC) is geslaagd! Vmbo-leerlingen uit het derde jaar maakten kennis met bedrijfsscholen uit de regio om zich te oriënteren op een vervolgopleiding, waaronder technische bedrijfsscholen. Ook in de STO subregio Rijssen – Holten verliep de TC dit jaar digitaal, maar kende ook een nieuwe verdieping door de toevoeging van leerlingen uit basis en kader.

De carrousel is destijds ontstaan omdat TL-leerling verhoudingsgewijs erg weinig voor technische vervolgstudies kiezen en er wel veel werkgelegenheid is voor deze groep.  En vanuit de gedachte ‘onbekend maakt onbemind’ hebben de bedrijfsscholen samen met de VO-scholen de handen ineengeslagen en de carrousel ontwikkeld. De Techniek Carrousel is een prachtig concept om ook bij hen alvast interesse te wekken voor techniek.

Vanwege corona bekeken TL-leerlingen van vier vmbo-scholen uit de regio, waaronder een aantal Waerdenborch-leerlingen Thom, Lynn, Suli en Kirsten, filmpjes van de zes deelnemende bedrijfsscholen. Vier daarvan waren technische bedrijfsscholen: InfraVak Holten, REMO West-Twente, Bouwmensen Rijssen en OT&L Rijssen. Vervolgens werd deze leerlingen gevraagd een motivatiebrief schrijven met hun persoonlijke antwoord op deze vraag: Welke twee bedrijven zou je willen bezoeken en waarom?

Bron: www.sterktechniekonderwijs.nl 

Blog, media & actueel

Deel dit bericht op jouw social media

Terug naar het overzicht