Menu
Menu
Nieuws
Nieuws - 7 december 2020 Voorlichtingsavonden op De Waerdenborch getransformeerd naar digitale ontdekkingsreis Voorlichtingsavonden op De Waerdenborch getransformeerd naar digitale ontdekkingsreis

Een voorlichtingsavond met een kop koffie en cake zit er voorlopig niet meer in op scholen. Toch haalt De Waerdenborch alles uit de kast om leerlingen en ouders het gevoel te geven dat ze zich binnen de muren van de school bevinden.

Hoe ze dat doen? De docenten van De Waerdenborch hebben de afgelopen maanden niet stil gezeten. Er loopt een filmploeg door de school, er worden virtuele rondleidingen gecreëerd, coördinator PO Niek Bosman interviewt brugklassers op video en op de site van de school is een live chat ingesteld, zodat ouders op elk moment hun vraag kunnen stellen. Al deze online tools worden ingezet om groep 7/8 leerlingen een zo goed mogelijk beeld te geven van de middelbare school. “Het is een digitale ontdekkingsreis voor basisscholieren”, vertelt Bosman.

‘Wat doet een mentor?’
De coördinator ruilt zijn fysieke bezoeken aan basisscholen in voor online Zoom of Skype gesprekken. De situatie is misschien niet ideaal, maar de praatjes met de groepachters blijven nog net zo leuk en oprecht als voorheen. Corona of niet, de meest gestelde vragen blijven hetzelfde: ‘Waar moet ik mijn fiets neerzetten? Wat doet een mentor? Waar zit je als je pauze hebt?’ “Toekomstige brugklassers hebben vooral veel praktische vragen. Of ze stellen de vraag: ‘Kent u mijn broer of zus? Die zit ook bij u op school.”

Tijdens de live verbindingen met basisscholen loopt Bosman door De Waerdenborch om de prangende vragen van nieuwsgierige scholieren te beantwoorden. “Ik laat onder andere het leerplein zien, de plek waar leerlingen pauze houden en waar de fiets moet komen te staan.”

Contact op maat
Het liefste verwelkomen de directeur en de docenten natuurlijk alle ouders en scholieren op speciale momenten binnen de schoolmuren waarin iedereen de ontdekkingstocht in het echt kan doen. Toch brengt deze periode ook veel nieuwe mogelijkheden weet Bosman. “We werken meer op maat en hebben vaker contact met ouders en leerlingen. De gesprekken op afstand zijn heel waardevol. Ook het feit dat ouders nu op elk moment kunnen chatten is een positieve ontwikkeling. Ik weet zeker dat we veel digitale mogelijkheden meenemen naar de toekomst.”

Digitale voorlichtingsavonden De Waerdenborch
Niet alleen de digitale wereld van De Waerdenborch gaat steeds meer open, ook het contact met de huidige leerlingen wordt steeds waardevoller. Door alle interviews die worden opgenomen om toekomstige leerlingen een kijkje te geven van een brugklasser, komen leuke inzichten naar boven. Zo vertelt vierde klasser Jodi dat ze door het keuzevak ‘Design en Decoratie’ misschien wel een andere vervolgopleiding gaat volgen. “Door de vele keuzes en kansen die je hier hebt, heb ik nieuwe dingen over mijzelf geleerd. Dat was anders niet gebeurd!”

Ook Willemijn is enthousiast over het keuzevak binnen het profiel bouwen, wonen en interieur. “Ik doe opdrachten waarbij ik zaag, schilder of iets met de 3D-printer mag maken. Ik ontwikkel  bijvoorbeeld een 3D-ontwerp op de computer en daarna wordt het gemaakt door de printer. Echt heel tof.” 

Meer verhalen van brugklassers? Of wil jij alle hoeken van de school zien via de virtuele rondleiding? Kijk dan op de speciale voorlichtingspagina op de site van De Waerdenborch.

Blog, media & actueel

Deel dit bericht op jouw social media

Terug naar het overzicht