Menu
Menu

Internationale activiteiten

Onze school organiseert jaarlijks veel activiteiten in het kader van internationalisering. 

Werkweken

Wat heb jij altijd al eens willen doen? Rondlopen in het Louvre in Parijs? The Big Ben bekijken  in Londen? Genieten van de antieke cultuur in Rome? Het indrukwekkende Auschwitz bezoeken? Jaarlijks organiseren wij in de week voor de herfstvakantie voor de klassen 4 vmbo, 5 havo en 6 vwo werkweken naar verschillende bestemmingen in Europa. Zo kun je in 4 vmbo naar Berlijn, Krakau, Praag, Parijs, Londen of Tsjechië. In 5 havo en 6 vwo heb je de keuze tussen Londen, Madrid en Rome. Tijdens je werkweek verblijf je in een gastgezin, in een hotel of in een jeugdherberg. De werkweek wordt georganiseerd door je docenten en is een combinatie van educatie, cultuur, geschiedenis, inspanning en ontspanning.

Uitwisselingen met scholen in Duitsland

Naast deze werkweken organiseren wij ook uitwisselingen met scholen in Duitsland, namelijk in Gronau, Lengerich, Tecklenburg, Ahaus en Winterberg. Wij organiseren deze uitwisselingen heel bewust. De kans dat jij later te maken krijgt met scholen, bedrijven of kennissen in het buitenland is erg groot. Vandaar dat wij jou nu alvast kennis laten maken met een andere cultuur, in dit geval de Duitse. En laten we niet vergeten dat dit soort uitwisselingen natuurlijk ook erg leuk zijn.

Ambassador School

Ook kun je op onze school deelnemen aan het lesprogramma voor het European Parliament: de Ambassador School. Dit lesprogramma is speciaal ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Binnen het programma worden jouw politieke vaardigheden gestimuleerd. Dat is belangrijk, want jij bent immers een toekomstige stemmer. Je leert alles over hoe de Europese democratie werkt, ontwikkelt vaardigheden met betrekking tot het Europees burgerschap en denkt na over de toekomst van Europa. Ook ga je met de Ambassador School op excursie naar Brussel, de hoofdstad van de Europese Unie.