De Waerdenborch TOP

Heb jij muziektalent, filmtalent, acteertalent, voetbaltalent of een ander talent? En is het jouw grote droom om hier meer mee te doen? Meld je dan aan voor De Waerdenborch TOP, de Talent Ondersteunings Prijs. Hiermee kun je een geldbedrag winnen waarmee je jouw droom en ambitie waar kunt maken. In een plan vertel je de jury wat je doet, wat je droom is en waarom je vindt dat jij De Waerdenborch TOP verdient.

Winnaars De Waerdenborch TOP 2018

In 2018 waren onderstaande leerlingen de gelukkige winnaars van de TOP.

Ymke Bakker  – is al heel lang lid van de gymnastiekvereniging Excelsior in Goor. Turnen is haar grote passie. Ze valt op door haar bijzondere prestaties bij de vereniging. Met haar turntrainsters van de dames turnselectie heeft ze dit jaar een aantal doelen (op de brug de kiep, salto met twist, arabier, flikflak,  ..) gesteld. Ymke is zeer getalenteerd. Thuis oefent ze zelfs in de tuin op de balk en op de trampoline. Haar turndroom gaat richting NK. Ze kan een financiële bijdrage gebruiken voor privélessen en materiaal.

Bastiaan Westerbroek  – wil een goede gitarist worden, zijn eigen nummers schrijven en uitbrengen. Muzieklessen op de basisschool en op De Waerdenborch zijn de favoriete lessen van Bastiaan. Daar leert hij zijn eigen muzieksmaak verder te ontwikkelen. Die is veranderd omdat hij op YouTube veel muzikanten hoort en ziet spelen. Vooral gitaristen die snel kunnen spelen spreken hem aan. Op het meegestuurde filmpje liet Bastiaan zien wat hijzelf al kan. De jury was onder de indruk en ziet een goede muzikant nu en in de toekomst in Bastiaan. Als hij een bedrag ontvangt dan wil hij dat samen met zijn zus Benthe goed besteden.

Benthe Westerbroek – speelt akoestisch gitaar. Ze heeft al heel lang gitaarles en speelt prachtig. Net als haar broer Bastiaan speelt Benthe de sterren van de hemel. Benthe heeft een filmpje meegestuurd waarin ze samen met Harrie Sacksioni een erg mooi nummer speelt. Dat was in de ogen van de jury van uitzonderlijke klasse. Het is haar wens om nog beter te worden. Haar hart ligt bij het zogenaamd fingerstyle spelen. Om daar les in te krijgen heeft ze een financiële bijdrage nodig. Daar wil de jury graag een steentje aan bijdragen.

Ellemijn Podt – is creatief bezig. Ze heeft buiten school om op tekenles gezeten. Ze heeft handenarbeid en tekenen in haar vakkenpakket en zit nu op de Danckaerts modevakschool en heeft daar geleerd hoe je kleding kan maken. Ellemijn houdt ervan om ook kleren zelf te ontwerpen. Ze kan het geld gebruiken om materialen en fournituren te kopen. Ellemijn wil ook graag meedoen aan de wedstrijd ‘De kunstbende’ bij het onderdeel Fashion waarvoor ze haute couture jurken wil maken. Kortom, Ellemijn kon later wel eens een bekende modeontwerpster worden!

Lynn Muller – heeft een plan om mee te gaan met SchoolAtSea. De boot vertrekt in oktober. Door middel van deze zeereis hoopt ze leiderschap en zelfstandigheid beter te ontwikkelen. Ze schrijft: ‘En vooral wil ik graag mezelf ontdekken en erachter komen wat ik wil gaan doen in mijn leven.’ Het is een fantastisch avontuur waar een behoorlijk prijskaartje aanhangt. Lynn is druk bezig om voldoende geld te verdienen op de reis te bekostigen. De jury van De Waerdenborch TOP wil haar graag daarin ondersteunen.

Op onze school is ruimte voor vele talenten. Wil jij komend jaar jouw talent verder ontwikkelen? Bekijk hier de voorwaarden voor deelname aan De Waerdenborch TOP.