Menu
Menu

Dyscalculie

Wanneer je dyscalculie hebt, kan dat voor problemen tijdens het leren zorgen. Op De Waerdenborch helpen wij je zo goed mogelijk om hiermee om te gaan.

Dyscalculiescreening

Heb jij al een dyscalculieverklaring als je bij ons op school komt, dan word je vanaf dag één goed begeleid. Zo kun jij meteen een goede start maken. Twijfelen jij en/of je ouders of verzorgers nog of jij wel of geen dyscalculie hebt? Dan kun je een dyscalculiescreening doen. Dit kan al meteen in de brugklas, maar ook wanneer in een hogere klas een vermoeden van dyscalculie ontstaat. Scoor jij opvallend in deze screening, dan word jij verder getest door onze orthopedagoog. Wanneer er inderdaad sprake is van dyscalculie, wordt er meteen begeleiding voor je geregeld. 

Begeleiding bij dyscalculie

Ook ontvang je een dyscalculiepas. Op deze pas staat vermeld van welke faciliteiten je gebruik mag maken, denk aan 

  • Verlengde tijd voor toetsen met rekenonderdelen
  • Rekenmachinegebruik
  • Aangepaste beoordeling
  • Gebruik van stappenkaarten (indien nodig)
  • Deelname speciale versie rekentoets (indien nodig)

Dyscalculiecoaching

Daarnaast krijg je dyscalculiecoaching. Deze coaching vindt plaats in een ingeroosterd hulpuur. In een groepje ga je aan de slag met moeilijkheden die jij tegenkomt omdat je dyscalculie hebt. Blijkt dat deze hulp voor jou toch niet voldoende is, dan kun je altijd terecht bij de orthopedagoog.