Mentoraat

De mentor is de spil in de leerlingbegeleiding. De mentor is voor zowel jou, je ouders of verzorgers en je docenten het eerste aanspreekpunt voor (extra) hulp.

Wat doet de mentor?

Iedere klas heeft een eigen mentor. Hij of zij let op de prestaties en het gedrag van alle leerlingen in de klas. Ook organiseert de mentor voorlichtingsavonden en klassenavonden. Je hebt gedurende het jaar dan ook veel contact met je mentor en kunt altijd bij hem of haar terecht als je hulp nodig hebt, je je niet prettig voelt of je niet optimaal presteert.

Je mentor in de brugklas

In de brugklas krijg je van je mentor ook wekelijks een studieles. In deze lessen leer je hoe je het leren en studeren het beste aan kunt pakken. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van je werk, hoe je prettig kunt leren en nog meer handige zaken.