Talentstromen

Jij bent ongetwijfeld goed in iets. Misschien kun je goed voetballen of hockeyen of ben je juist goed in tekenen of Engels. Op De Waerdenborch word je al vanaf de brugklas uitgedaagd om jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen.

Ontdek je talenten op het vmbo

Als vmbo-leerling maak je in het eerste en het tweede leerjaar kennis met de talentstromen Techniek, Sport, Ondernemen en Kunst & Cultuur. In het tweede leerjaar basis, kader en mavo zijn de talenstromen gericht op de aansluiting met het beroepsgerichte programma in klas 3.

Ontdek je talenten op de havo of het vwo

Ook in de brugklas havo/vwo en vwo maak je kennis met talentstromen, namelijk met Kunst & Cultuur, Internationalisering & Ondernemen en Technasium. In het tweede leerjaar havo/vwo en vwo kies je voor één talentstroom die je het meeste aanspreekt.

Welke talentstromen ga ik volgen?

Techniek (vmbo)

Techniek is écht overal. Je bent je er misschien niet direct bewust van, maar wat dacht je van je wekker, de televisie, de magnetron, de verwarming of zelfs je zonnebril? Mensen die in de techniek werken, hebben deze wereld opgedeeld in De Zeven Werelden van Techniek. In de Talentstroom Techniek maak je kennis met allemaal.

Sport (vmbo)

Ben je sportief en sta je het liefst de hele dag op het sportveld? Is de talentstroom Sport echt iets voor jou. Je doet veel aan sport en leert daarnaast meer over de gezondheid van jezelf en van anderen. Ook ga je sportactiviteiten organiseren en begeleiden.

Ondernemen (vmbo)

Ben jij ondernemend, dan krijg je alle kans om daar meer werk van te maken. Zo doe je in de brugklas bijvoorbeeld het project ‘Jij, de baas!’ en kun je in de bovenbouw havo en vwo binnen het IBC (International Business College) zelfs een eigen bedrijf runnen.

Kunst & Cultuur (vmbo, havo, vwo)

Kun je goed tekenen of zingen of speel je graag toneel? Dan is onze talentstroom Kunst & Cultuur dé plek om je verder te ontwikkelen. Je gaat praktisch en actief bezig met tekenen, handvaardigheid, muziek, dans, drama, fotografie en film. Ook worden er onderwerpen behandeld die je een ‘bredere’ kijk geven op de wereld om je heen. Na het tweede/derde leerjaar kun je ervoor kiezen om examen te doen in muziek, tekenen of handvaardigheid.

Internationalisering & ondernemen (havo en vwo)

Wil jij jouw grenzen verleggen en de wereld ontdekken? In de talenstroom Internationalisering & Ondernemen ervaar je wat het betekent om actief te zijn op het gebied van economie, handel, communicatie, samenwerking, onderzoek en presenteren. Ook leer je hoe je op nationaal en internationaal niveau contacten kunt leggen.

Technasium (havo en vwo)

Neem jij graag de proef op de som en ga jij lastige vraagstukken niet uit de weg? Dan is de talentstroom Technasium iets voor jou. We hebben onze eigen Technasiumwerkplaats, waar je aan de slag gaat met technisch ontwerpen en praktisch onderzoek. Op de havo en het vwo krijgen alle Technasiumleerlingen het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O).