Technasium

Sinds 2006 is De Waerdenborch een school met een Technasium. Het Technasium is één van onze Talentstromen. Alle havo- en vwo-leerlingen volgen in de brugklas ter oriëntatie het vak Onderzoeken en Ontwerpen (O&O). Start jij (binnenkort) als havo- of vwo-brugklasser op De Waerdenborch? Dan werk je in jouw eerste jaar aan twee projectopdrachten waarbij technisch ontwerpen en praktisch onderzoek belangrijk zijn. Hiervoor hebben wij een eigen Technasiumwerkplaats. Ben je na dit jaar enthousiast geworden over O&O, dan kun je ervoor kiezen om het vak ook in de tweede en derde klas te volgen.

Technasium in de bovenbouw

Kies jij voor het profiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek, neem jij graag de proef op de som en ga je lastige vraagstukken niet uit de weg? Kies dan in de bovenbouw voor het examenvak O&O. In 4 havo of 4 vwo en 5 vwo krijg je zogenaamde keuzeopdrachten, waarbij je zelf een opdrachtgever moet zoeken waar je een project kunt uitvoeren. In de examenklassen 5 havo en 6 vwo staat vervolgens de meesterproef centraal. Dit is een grote uitgebreide opdracht waarbij jouw kennis, vaardigheden, interesse, contacten met bedrijven en vervolgopleiding belangrijk zijn. Haal je jouw diploma en heb je een voldoende voor O&O, dan ontvang je een speciaal Technasium-certificaat.

Samenwerkende bedrijven

De Waerdenborch werkt voor het Technasium intensief samen met twee JetNet-bedrijven (Jongeren en technologie netwerk in Nederland): Aebi Schmidt en Dura Vermeer.

Meer informatie over het Technasium is te lezen op de website van Stichting Technasium.