Zij-instroom Een nieuwe start
Voorlichtingsavond ouders groep 8 Holten Waerdenborch Holten
Voorlichtingsavond ouders groep 8 Holten Waerdenborch Holten
Voorlichtingsavond ouders groep 8 Goor Waerdenborch Goor

Kies jij voor De Waerdenborch?

Ga je verhuizen en ben je daarom op zoek naar een andere middelbare school? Voel je je niet langer prettig op jouw huidige school? Of moet je, om wat voor reden dan ook, jouw huidige school verlaten? Wanneer jij van een andere middelbare school wilt overstappen naar De Waerdenborch, vertellen wij je op deze pagina graag meer over onze school en ons toelatingsbeleid.

Leer onze school kennen

Leerlingen aan het woord

Meer informatie over onze school Onze school
Lizzy de Fretes (HV1, Holten)

Lizzy koos er bewust voor om zich in de brugklas te mengen met haar nieuwe klasgenoten en niet alleen bij haar oude klasgenoten te blijven. “In groep 8 wist je echt alles van elkaar: waar je woont, wanneer je jarig bent, wie je ouders zijn en soms zelfs wie je grootouders zijn. Nu moet ik alles opnieuw opbouwen en dat is hartstikke leuk.” Haar tip is er eentje recht uit het hart: “Stap op andere mensen af, laat weten wie je bent en praat met iedereen!”

Thomas Sterk (BK1, Holten)

Wat vind je leuker, de basisschool of de middelbare? “De middelbare natuurlijk!”, zegt Thomas. “Op De Waerdenborch ben je gewoon veel vrijer. Bij uitval van een lesuur bepaal je zelf wat je gaat doen: huiswerk maken, chillen in de aula of spelletjes doen op je iPad. En onze mentor helpt ons zodat we elkaar steeds beter leren kennen. We praten dan in de klas over van alles, bijvoorbeeld over hoe je op WhatsApp met elkaar om moet gaan. En we zijn een anti-pestcontract aan het maken.”

Toelating & aanmelding

Wil jij overstappen naar De Waerdenborch?

Lees dan eerst ons toelatingsregelement.

Met twee vestigingen en mogelijkheden voor vmbo, havo en vwo is er voor iedere leerling een passend niveau.

Wij zijn een openbare school waar je veel leert, waar je jezelf kunt zijn én waar je ontdekt wat je in de toekomst wilt gaan doen.

Bekijk ons aanbod