Menu
Menu

Aanstaande brugklasser heeft een iPad nodig  

Leerlingen uit groep 8 die in het schooljaar 2019/2020 naar De Waerdenborch komen, gaan met de iPad als leermiddel werken. Naast het gebruik van boeken zien we de iPad als een belangrijke ondersteuning om leerlingen op een goede en eigentijdse manier te laten leren. We gaan ervan uit dat de iPad door de ouder(s) en/of verzorger (s) aangeschaft wordt. De school heeft afspraken gemaakt met een leverancier. Uiteraard mag de iPad ook elders aangeschaft worden.  Tijdens de informatieavond op woensdag 19 juni a.s. ontvangt u meer informatie.  U kunt ook onze website in de gaten houden om kennis te nemen van de minimale specificaties waar de iPad aan moet voldoen.  

De schoolleiding
2 april 2019


Iedereen een iPad

Op De Waerdenborch werken we niet alleen met lesboeken, maar ook met een iPad. Verschillende leermethodes kun je op je iPad volgen. Daarnaast kun je gebruik maken van onze app Magister. Hier vind je je rooster, kun je je cijfers inzien en kun je zien wat voor huiswerk je hebt.

Aanschafadvies voor de iPad
Omdat er inmiddels verschillende versies van de iPad in omloop zijn, vind je hieronder het aanschafadvies voor je ouders of verzorgers.

Merk: Apple

Type:  iPad 2018 (aanbevolen) / iPad 2017 / iPad Air 2 / iPad Mini 4 / iPad Mini 5 / iPad Pro / iPad Air 3 2019

Geheugen: Minimaal 16 GB

Besturingssysteem: iOS 12 of hoger

NB 1. Andere tablets dan een iPad zijn in het vmbo en in leerjaar 1 tot en met 3 van de havo en het vwo helaas niet toegestaan. Vanaf 4 havo en 4 vwo kun je ook een ander apparaat dan een iPad gebruiken, bijvoorbeeld een laptop of een Android tablet. Hier vind je de technische eisen voor deze apparaten.

NB 2. De ontwikkelingen gaan snel. Door verbeteringen in de software, die vaak ook een negatief effect hebben op een ouder type iPad, adviseren wij om goed na te denken over het aan te schaffen type.

Meer informatie over de iPad

Start je binnenkort als leerling op De Waerdenborch en twijfel je over welke iPad je aan moet schaffen? Neem dan contact op met één van onderstaande personen.

Holten

Dhr. J.N. Bosman, coördinator klas 1: bsn@waerdenborch.nl.

Goor

Mevr. B.H.M. Mulder, teamleider vmbo: mdb@waerdenborch.nl.
Dhr. drs. A.J. Hakkert, directeur/teamleider havo-vwo: hkt@waerdenborch.nl.