Menu
Menu
Groep 8 Jouw later begint vandaag
19/6
Kennismakingsmiddag leerlingen groep 8
19/6
Informatieavond ouders groep 8 leerlingen

Van groep 8 naar de brugklas

Over een tijdje ga je je vertrouwde basisschool verlaten. Je neemt afscheid van je klasgenoten en er breekt een nieuwe periode aan. Je krijgt te maken met nieuwe mensen, verschillende lokalen en wisselende docenten voor allerlei vakken. Dat is allemaal best spannend. Eén ding is dan ook zeker: je wilt naar een school die goed bij jou past. Wij helpen jou en natuurlijk ook je ouders of verzorgers graag bij het vinden van die juiste school. Natuurlijk hopen we dat dat onze school is, maar dat bepaal jij helemaal zelf. Om je te helpen bij het maken van je keuze kun je op deze website uitgebreid kennis met ons maken.


Welk ICT-apparaat heeft de aanstaande brugklasser nodig? 
Leerlingen uit groep 8 die in het schooljaar 2019/2020 naar De Waerdenborch gaan hebben vanaf de eerste klas een ICT-apparaat nodig. Tot nu toe was dat de iPad. Echter de school denkt erover over te stappen op de laptop. 

Om die reden adviseren wij aanstaande leerlingen en hun ouders onze website in de gaten te houden.
Uiterlijk eind maart plaatsen we op onze website de mededeling welk apparaat leerlingen volgend schooljaar in klas 1 nodig hebben. 

De schoolleiding 


Een overzicht van de activiteiten voor groep 8 in schooljaar 2018-2019 vind je hier.

Hier vind je het aanmeldingsformulier voor schooljaar 2019-2020 en het Onderwijskundig Rapport.


Bekijk onze vestigingen in Holten en Goor

Vestiging Holten
Vestiging Goor

Leerlingen aan het woord

Download hier onze Brochure Download brochure
Bram Heetkamp (V1, Holten)

Vlak voor de zomervakantie maken nieuwe brugklassers alvast kennis met hun nieuwe klas. Bram vertelt: “Dat was een hele opluchting. Je ziet elkaar, je maakt meteen een appgroep aan en je ontmoet je mentor. In de eerste week hebben we samen met haar veel kennismakingsactiviteiten gedaan. Wij hebben een hele fijne mentor, we kunnen echt overal over praten! Ook geeft ze allerlei tips en uitleg, bijvoorbeeld dat je goed vooruit moet plannen en iedere dag op Magister moet kijken.”

Nikki Bornebroek (BK1, Goor)

Eersteklasser Nikki gaat naar De Waerdenborch in Goor. Leerlingen werken daar met een eigen planner en dat was best wel even wennen. “Op de basisschool ben ik gewoon niet zo bezig geweest met plannen en nu moet je dat echt wel doen, want anders hou je geen overzicht. Mijn huiswerk staat altijd in Magister, maar wij krijgen ook een papieren planner waarop je kunt aangeven wanneer je iets wil gaan afmaken.” Heeft Nikki nog een tip voor nieuwe leerlingen? “Zorg dat je altijd genoeg te eten bij je hebt, want je dagen zijn langer dan op de basisschool. Van mijn ouders heb ik ook geld gekregen voor de kantine, voor als ik brood vergeten ben of ik niet genoeg heb meegenomen. En in een tussenuur gaan we lekker in de aula kletsen en eten!”

Toelating & aanmelding

Wil jij volgend jaar graag naar onze school?

Geef dan op je basisschool De Waerdenborch door als keuze!

Met twee vestigingen en mogelijkheden voor vmbo, havo en vwo is er voor iedere leerling een passend niveau.

Kies je voor onze school, dan maak je voor de zomervakantie al kennis met je nieuwe klasgenoten, je mentor en je docenten. En aan het begin van het nieuwe schooljaar leer je tijdens de introductieweek je klasgenoten én onze school nog beter kennen.

Onderwijsaanbod

Kom jij niet uit de regio Twente/Salland, maar wil je toch graag naar De Waerdenborch?

Neem dan contact met ons op om je mogelijkheden te bespreken!

Direct contact opnemen