Menu
Menu

International Business College

Heb jij als havo-leerling gekozen voor het profiel Economie en Maatschappij met als extra vak M&O? En ben jij naast je reguliere vakken geïnteresseerd in een praktische verdieping? Meld je dan aan voor International Business College (IBC).

Waarom kiezen voor IBC?

Binnen IBC ontwikkel jij ondernemersvaardigheden. Je leert hoe bedrijven functioneren, krijgt kennis over intern en extern ondernemen, leert marketingvaardigheden en gaat aan de slag met een ondernemingsplan. Kortom, IBC is een veelzijdig programma waarmee je na de havo zeker je voordeel kunt doen. Bij een goed resultaat krijg je een diploma waarmee je bij je vervolgstudie kunt aantonen dat je een extra programma hebt gevolgd.

IBC in de praktijk

Kies je voor IBC, dan volg je in 4 havo naast je reguliere vakken iedere donderdagochtend IBC-onderwijs. In ruil voor je IBC-uren mag je per week drie lesuren naar keuze inleveren, mits er voor die vakken een voldoende op je cijferlijst staat en er op dat moment geen toets is. In 5 havo neem je deel aan een masterclass Economie en Ondernemen bij Saxion Hogescholen in Deventer. Van september tot en met januari volg je daar één middag in de week les. Bij een goed resultaat ontvang je een certificaat van Saxion en wordt ook je profielwerkstuk afgerond.