Iedere leerling een device

Waarom een laptop?

De brugklasleerlingen maken gebruik van een persoonlijke laptop. Deze laptops worden in de les naast de bestaande methoden gebruikt. Op die manier kunnen we leerlingen meer op maat begeleiden en tegemoet komen aan de verschillende manieren van leren. Het gebruik van digitale hulpmiddelen wordt immers steeds belangrijker. Je eigen laptop zorgt voor flexibiliteit want je gebruikt hetzelfde device, of je nu thuis werkt of op school.

Met een laptop wordt het nog meer mogelijk om aan te sluiten bij het tempo en niveau van de leerling. We zijn van mening dat afwisseling in de les ervoor zorgt dat leerlingen beter leren en het leren ook leuker vinden. We hebben gekozen voor blended learning; boeken én digitale middelen. Het geeft meer mogelijkheden tot het geven van onderwijs op maat, een diversiteit in aanbod en de afwisseling in de manier van werken. Op je laptop maak je bijvoorbeeld (extra) digitale oefeningen op jouw niveau of bekijk je (nogmaals) een instructievideo over de lesstof.

Het werken met een laptop is een middel om dat te bereiken en geen doel op zich. We bereiden je graag goed voor op de toekomst. Werken met je eigen laptop geeft je de beste leerontwikkeling bij ons op school. Daarom vragen we je ouders/verzorgers hier een bijdrage aan te leveren door voor jou een laptop aan te schaffen of te huren.

Keuze: een laptop via De Waerdenborch of een eigen laptop

Alle leerlingen die gebruikmaken van een laptop kunnen kiezen uit twee mogelijkheden: een laptop via De Waerdenborch met een servicepakket of het meenemen van een eigen laptop. In beide gevallen wordt het benodigde Office-pakket gratis aangeboden door de Waerdenborch.

Laptop via De Waerdenborch

De Waerdenborch heeft een overeenkomst met The Rent Company voor laptops met bijbehorend Easy4U zekerheidspakket. De Waerdenborch vindt het belangrijk dat elke leerling altijd toegang heeft tot digitaal onderwijs, gebruik maakt van laptops met de juiste specificaties en optimale service kan worden geboden bij storing/schade/diefstal. Daarom doen wij vanuit de school een éénmalige bijdrage in het Easy4U zekerheidspakket van €150.00 per leerling waardoor u de laptop tegen een lager bedrag kunt aanschaffen. De stimuleringsbijdrage is dus alleen van toepassing bij bestellingen via de webshop van The Rent Company. Ouders van aankomende brugklasleerlingen krijgen hierover tijdens de voorlichtingsavond in juni nadere detailinformatie. Wacht dus met de aanschaf van een nieuwe laptop tot u over deze informatie beschikt! Wanneer ouders/leerlingen kiezen voor dit aanbod, zijn ze gegarandeerd van een werkendapparaat.  U kunt ineens het volledige bedrag betalen of kiezen voor meerdere termijnen. De maandtermijn bedraagt dan nog geen € 10,- (op basis van 48 maanden). Bij tussentijds verlaten van de Waerdenborch stopt de betalingsverplichting van de maandtermijnen en kan de laptop ingeleverd worden. U kunt de laptop eventueel ook kopen.

Zekerheidspakket

Bij problemen kunnen leerlingen zich melden bij de servicedesk van de Waerdenborch. Simpele problemen worden ter plaatse opgelost. Bij andere problemen wordt het apparaat door The Rent Company bij de Waerdenborch opgehaald om gerepareerd te worden. Leerlingen ontvangen in de tussentijd direct een leenapparaat. Ook tijdens schoolvakanties is de service afgedekt, deze verloopt dan via het thuisadres van de leerling. Bij het zekerheidspakket zit tevens een solide beschermhoes en voor de volledige looptijd een schade en diefstal (mits sporen van braak) dekking.
Het zekerheidspakket zorgt ervoor dat u na het aanschaffen zeker weet dat alles goed geregeld is!
Klik hier voor meer informatie over het zekerheidspakket (Easy4u abonnement)

Leerlingen uit de overige klassen die nog geen gebruik maken van een laptop kunnen ook een laptop aanschaffen via de Waerdenborch. De ICT Servicedesk kan u hierover nadere informatie geven.

Eigen laptop

Natuurlijk is het ook mogelijk voor leerlingen om een eigen laptop mee te nemen voor gebruik in de lessen. De Waerdenborch stelt wel een beperkt aantal hard- en software eisen, zodat er in de les goed met de laptop gewerkt kan worden. Leerlingen kunnen met vragen over hun eigen laptop ook terecht bij het servicepunt, maar de ondersteuning die we kunnen bieden is echter beperkt. Bij deze laptop ontbreekt immers het zekerheidspakket.

Wanneer leerlingen ervoor kiezen om hun eigen laptop mee te nemen dient de laptop aan de volgende punten te voldoen:

• Windows 10 Pro, Enterprise of Education
  • Geschikt voor WIFI op 2,4 én 5 GHz
  • Batterijduur van minimaal 6 uur
  • Voorzien van recente, bijgewerkte updates (versie 20H2)
  • 4GB RAM of meer

• Scherm van 11 inch of groter

Naast deze eisen adviseren we je om bij de aanschaf te letten op de volgende punten:

• Solide behuizing met stevige scharnieren en rubberen stootranden
  • SSD hardeschijf
  • HDMI aansluiting
  • Scherm dat niet groter is dan 14 inch