Menu
Menu

Blog, media & actueel


Blog
Joost (3 vwo): Met een Cambridge certificaat heb ik een groot voordeel in de toekomst!

Cambridge Engels, wat is dat eigenlijk? Wat heb je eraan en hoe werkt het? Wij zochten het voor je uit! We vroegen twee leerlingen uit vwo 3 om te vertellen over Cambridge Engels op De Waerdenborch.

Lees verder
Nieuws -
Activiteitendag met thema Doelen stellen voor Goorse leerlingen

Op dinsdag 1 juni ’21 vond er voor alle leerlingen van leerjaar 1,2 en 3 van vestiging Goor een activiteitendag plaats, die geheel in het teken stond van ‘Doelen stellen en vooruitkijken’.

Lees verder
Nieuws -
Kerstvakantie 21 december tot en met 4 januari

In verband met de kerstvakantie zijn wij gesloten van maandag 21 december tot en met vrijdag 01 januari en ook telefonisch niet bereikbaar. Op maandag 4 januari kunt u ons vanaf 9.00 uur telefonisch weer bereiken.| Wij wensen u een goede kerstvakantie en fijne feestdagen!

Lees verder
Nieuws -
Voorlichtingsavonden op De Waerdenborch getransformeerd naar digitale ontdekkingsreis

Een voorlichtingsavond met een kop koffie en cake zit er voorlopig niet meer in op scholen. Toch haalt De Waerdenborch alles uit de kast om leerlingen en ouders het gevoel te geven dat ze zich binnen de muren van de school bevinden.

Lees verder
Blog
Kiezen in coronatijd: zo laat De Waerdenborch op afstand zien wie ze zijn

Scholengemeenschap De Waerdenborch past zich aan in deze coronatijden en zoekt tegelijkertijd naar creatieve oplossingen om leerlingen uit groep 7 en 8 kennis te laten maken met hun school.

Lees verder
Blog
Waerdenborch talent showcase

Eerste editie van het nieuwsitem "Waerdenborch talent showcase".

Lees verder
Blog
De Waerdenborch brengt leerlingen in contact met wetenschap en techniek

Op beroepen als bouwarbeider of elektricien wordt vandaag de dag niet snel meer gesolliciteerd. Weinig jongeren komen van een technische opleiding en dat terwijl er juist zoveel mensen in de techniek nodig zijn. Scholengemeenschap De Waerdenborch in Rijssen-Holten gaat deze kwestie samen met Sterk Techniek Onderwijs aanpakken.

Lees verder
Nieuws -
Schoolgids 2020-2021

Onze schoolgids 2020-2021 is gepubliceerd!

Lees verder
Nieuws -
Oplossing prijsvraag Open Huis

Oplossing wiskunde

Lees verder
Nieuws -
Bijzondere contracten leermiddelen ondertekend

Op maandag 3 februari vond de ondertekening plaats van de contracten voor het in het onderwijs baanbrekende Licentie-Foliomodel (LiFo).

Lees verder
Nieuws -
Geld voor kwaliteitsimpuls Techniekonderwijs

Alle vmbo-scholen met een technisch profiel ontvangen extra geld om te investeren in techniekonderwijs. De scholen krijgen een extra financiële injectie omdat goed techniekonderwijs hard nodig is.

Lees verder
Nieuws -
Verslag bezoek Europarlementariër Jan Huitema

Op maandag 18 maart heeft Europarlementariër Jan Huitema een bezoek gebracht aan onze school voor een voorlichting over zijn werkzaamheden in de EU voor de landbouw.

Lees verder
Nieuws -
PERSBERICHT

Scholen werken samen in een regionaal mobiliteitscentrum. De bestuurders van Het Assink lyceum, Het Erasmus, Het Stedelijk Lyceum, OSG Hengelo, het Staring College en De Waerdenborch gaan samenwerken op het gebied van personeel in de vorm van een Regionaal Mobiliteitscentrum (RMC). De betrokken schoolbesturen hebben een intentieverklaring getekend om te komen tot bestuurlijke samenwerking in de regio Twente/Achterhoek.

Lees verder