Menu
Menu

Persoonlijke verhalen

Hoe is het op de Waerdenborch?
Lely Schouwenaars (BKM1, Holten)

Op Het open huis merkte ik dat iedereen vrolijk was daar werd ik blij van. Ze zijn vriendelijk en je krijgt fijne en goede hulp. Ze bereiden je goed voor en zijn positief! Je gaart in jezelf geloven! Ik kom uit Deventer en ga met de trein. De treinreis duurt 10 minuten en dan loop ik 7 minuten naar school. Dat is echt goed te doen! De reis is leuk, daar klets je al met andere leerlingen. Het leerplein is heel fijn, je hebt kleine en vaste groep leraren en een eigen plek in de school. Je hebt een eigen kluisje op het plein voor je spullen.

Jip Morsink (MH1, Goor)

Goor is een overzichtelijke school en het 40 minuten rooster is heel fijn. Dat is precies goed! Je hebt op het plein de rust en de ruimte om je werk te doen. Het is fijn dat je meer kunt bepalen wanneer je een bepaald vak maakt. Een mentor is ook fijn, daar kun je naartoe met al je vragen. Die helpt je! Een soort persoonlijk hulp assistent.

Tom Seppenwoolde (BKM1, Holten)

Deze school voelt klein en vanuit Rijssen is goed te fietsen. De uitleg goed en uitgebreid en je mag je vragen stellen. Je krijgt hier de hulp en aandacht die je nodig hebt. Het is fijn dat als je het goed doet je dan extra stof op een hoger niveau mag doen. Zo haal je het beste uit jezelf. Het fietsen is gezellig, niemand fietst alleen. LO is leuk, de leraar is heel leuk en het blokuur (2 uur achter elkaar) is het leukst. Trefbal is bijvoorbeeld leuk! Talentstromen zijn ook leuk! Nu hebben we de 7 werelden van techniek. We doen allemaal experimenten en opdrachten in groepjes. We doen dan projecten en elke keer is 1 van de werelden aan de beurt. Er komen nog meer talentstromen dit jaar zoals sport, kunst en ondernemen.

Silvo Overbeeke (MH1, Goor)

Het is een rustige school en wat kleiner dan de andere grote scholen. Het is hier minder druk en overzichtelijker. Het leerplein is fijn ,want je hoeft je boeken niet overal mee naar toe te sjouwen. Ook heb je een eigen kluis op het plein voor je spullen. Een mentor is fijn, die staat altijd voor je klaar! In de pauze eet ik en klets ik met mijn vrienden. Ik check daar ook even mijn telefoon. Ik fiets een half uur naar school. Dat is prima te doen. Ik fiets met andere leerlingen uit Enter naar school. Dat is altijd gezellig.